Т: +389 2 5110 347

United KingdomGreat Britain  Macedonia

TERRA SW MAX

TERRA MAX ГОЛЕМИ ТОПЛИНСКИ ПУМПИ

terra sw max za web


СОВРЕМЕН НЕЗАВИСЕН И РЕНТАБИЛЕН НАЧИН ДА СЕ ОБЕЗБЕДИ ГРЕЕЊЕ И ЛАДЕЊЕ ВО ОБЈЕКТИ ОД ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ 


 

TERRA MAX земја/вода-вода топлинска пумпа за големи излезни вредности

За највисоки перформанси и минимални просторни зафаќања, iDM  ја дизајнира серијата на големи топлински пумпи TERRA SW Max, за геотермална и подземна вода. Опремени со контролен систем Navigator 2.0, со вкупно достапни 13 модели со разни перформанси и верзии од 50 до 280 kW - со каскадирање на неколку уреди, може да се исполнат дури и барањата за енергија до 700 kW.

iDM TERRA SW Max ја зголемува побарувачката на решенија за заштеда на просторот што е случај во станбени комплекси, идустриски објекти, комерцијални простории.

 

 

 

 

 АРГУМЕНТИ ВО КОРИСТ НА TERRA MAX


terra-sw-max-2

Висок COP од 6,07  за ниска потрошувачка на енергија

Компактен дизајн со многу мал простор за инсталирање (приближно 1m²  за 140 kW).

Контролна HGL технологија за максимална удобност на топла вода и долг работен век.

Две одделни ладилни круга и два компресори за високо ниво на оперативна безбедност и адаптација на излез базирана на потрошувачка.

Компактна изведба обезбедува тивка работа.

Интелигентна Navigator 2.0 контрола- на грејните кругови, каскадна, комуникација и систем за управување со енергијата.

Едноставно поврзување на неколку системи во каскада со вкупен капацитет за греење до 700 kW.

Додатоци за хидрауличен приклучок и резервоар за големи топлински пумпи. Топла вода со контролираната iDM технологија HOT GAS LOADING(HGL)

terra sw max za web1


Топлинската пумпа TERRA SW Max со контролираната HGL технологија не само што нуди двојно поголема удобност, туку исто така помага да се заштеди при користење на дополнителни изводи на енергија и трошоците поврзани со нив. Оваа иновативна технологија ја штеди вашата енергија. Таа соодветно ја дели енергијата 85% од енергијата оди во грејниот круг на 35°C. Останатиот дел достигнува околу 62°C- за снабдување со топла вода преку резервоар Хигеник.

 

 

 

 

 

 

 

Греење и ладење- Едноставно!

Освен функцијата за пасивна заштеда на енергија, може да се користи и функцијата за ладење на системот. Колото за ладење е интегрирано на страната на изворот на топлина на топлинската пумпа и постојано го лади колото. Вишокот на топлина на грејната страна може да се користи за топла вода и други цели, како за греење или да се испушти преку разменувачот на топлина во земјата. 

врати се горе