Т: +389 2 5110 347

United KingdomGreat Britain  Macedonia

Како функционира?

Решенијата за санитарна топла вода и поддршка за греење на SONNENKRAFT ја користат енергијата од сонцето за да дадат голем дел од енергијата која е потребна, бесплатно. Овие решенија дополнително можат да бидат поддршка за загревање на базен.

Сонцето ја загрева течноста во соларните панели на покривот. Топлината од соларната течност се пренесува на водата во резервниот резервоар. Потоа може да циркулира во системот за греење во собите. Кога е потребна топла вода во кујната или бањата, модулот за свежа вода загрева ладна свежа вода. Ова решение исто така може да загрева и базени.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ