Т: +389 2 5110 347

United KingdomGreat Britain  Macedonia

BWT AQA life

•    Докажаната AQA PERLA технологија во компактен дизајн
•    Исто така погоден за under-the-counter инсталација
•    24 часа производство на мека вода за 1–12 луѓе


Информации за производот

BWT AQA life – безбедност и удобност во многу ограничени простори
Корисниците со ограничен простор во нивните подруми или со само една јутилити просторија сега можат истотака да уживаат во софистицираната технологија за вода на BWT. Компактниот AQA life модел, дизајниран со перформанси кое се погодни за едно семејно домаќинство, може да биде инсталиран речиси секаде. Создаден како дуплекс систем и со докажана AQA perla технологија, AQA life обезбедува свиленкасто мека BWT ‘бисерна’ вода 24 часа на ден. Со својата компактност и мали димензии погоден е за under-the-counter инсталација.

Неспоредлива благосостојба со свиленкасто мека BWT ‘бисерна’ вода

BWT AQA life дава прекрасна свиленкасто мека BWT ‘бисерна’ вода, која можете да ја осетите при бањањето. Дури и после туширањето, меката вода продолжува да има ефект – вашата кожа ќе биде приметливо мека и сјајна и важата коса ќе блеска и ќе биде кадифено мека.

Свиленкасто меката ‘бисерна’ вода на BWT исто така помага да се одржи целиот водоводен систем на домот.  Таа ја штити вашата бања, сјајните елементи и атрактивните плочки од непривлечниот слој на бигор, а потребата за чистење е сведена на значително намалена. Цевководот е заштитен од штетниот слој бигор; затоа, вашите цевки и санитарни инсталации ќе имаат значително подол оперативен век и ќе бараат помалку одржување.

AQA life – револуционерна, нова технологија

Дуплекс системот за омекнување на водата, AQA life, работи со докажаната AQA perla технологија. Режимот на наизменична работа му овозможува на корисникот да го одреди потребниот капацитет во колона 2, додека регенерација се одвива во колоната 1. Со ова AQA life осигурува ‘бисерна’ вода во секое време со истовремено гарантирање на највисоките стандарди за хигиена.
Интегрираниот, електронски контролер за ‘мека контрола’ го прави екстремно лесно користењето и управувањето на AQA life. Неговата иновативна прецизна салинизација и кратките, економични циклуси на регенарација ја намалуваат потрошувачката на сол и вода за испирање.
AQA life снабдува до 12 луѓе со омекната вода 24 часа на ден. Со својот резервоар со капацитет од 25kg со агенти за регенерација е половина од големината на AQA perla системот, така што AQA life зафаќа уште помалку простор.

4-члено семејство троши во просек 200 m3 вода годишно. Со тврдина на суровата вода од  20 °dH и намалување на тврдоста на водата од 8° dH, AQA life годишно користи околу 98kg од агентите за регенерација. Затоа резервоарот за регенерација не треба да се полни повеќе од четири пати годишно.

Главни карактеристики:

•    Омекнување или делумно омекнување на водата која е за пиење и која не е за пиење со користење на процесот на јонска размена
•    Комплетно автоматски дуплекс систем за омекнување
•    Микропроцесорски контролер за максимална употребливост
•    Капацитет од 25kg на резервоарот за агенти за регенерација
•    Економична регенерација благодарание на прецизна салинизација
•    DVGW сертификација

 

1.2.2 AQAlife front l 1.2.2 AQAlife seitlich d 1.2.2 AQAlife Display d  1.2.2 AQAlife Installation d