Т: +389 2 5110 347

United KingdomGreat Britain  Macedonia

Bewades Blue Series

Компактна дезинфекција на водата за пиење

"За безбедна и квалитетна вода"

1. Зошто ни е потребна серијата Bewades Blue?

За да спречи луѓето да се заразат од патогени микроорганизми како што се бактериите или вирусите.

2. Како работи Bewades Blue?

Со помош на UV дезинфекција и инактивација на патогените.

3. Како да се комбинираат Bewades Blue?

Bewades Blue вообичаено го вршат последниот третман за дезинфекција на водата пред употреба, но исто така може да се комбинира со производите надвор од линијата Woda Pure (последна бариера пред пиење)

4. Кои се поволностите на UV дезинфекцијата?

 • Ефикасност -> Уништува 99.99% од микроорганизмите
 • Здраво  -> Не треба да се додаваат штетни хемикалии
 • Еколошки -> UV е еколошка алтернатива за дезинфекција на хлор и нема дезинфекција по производи
 • Во суштина без проблеми -> Откако ќе се инсталира, потребно е само еднаш годишно сервис
 • Рентабилно -> Светилката (ламбата) се менува еднаш годишно
 • Хигенски -> Само интерни материјали се во контакт со водата
 • Компактен ->  Водата тече низ системот без потреба од тенкови
 • Plug and Play -> Модуларен дизајн овозможува брзо и лесно стартување, па дури и овозможува идни надградби
 • Ниска потрошувачка на енергија -> Ниски електрични потреби
 • Зачувува вода -> Процесот на UV прочистување не троши вода
 • Вкус и мирис -> Методите на хемиска дезинфекција (како хлор) го менуваат вкусот и мирисот на водата и произведуваат нус производи. UV дезинфекцијата нe.