Т: +389 2 5110 347

United KingdomGreat Britain  Macedonia

Филтри за вода

Филтри за кујна и бања

Зошто филтри за вода?

Постојат голем број на причини и бројни продукти од BWT за филтрирање на водата.

На пример, BWT магнезиум минерализаторот е единствениот што го редуцира бигорот и субстанциите кои го попречуваат вкусот на водата и истовремено да ја снабдува водата со потребните минерали. Ова се случува во филтер кертриџот со патентираната технологија со магнезиум. Филтрираната вода, дава прекрасна арома на приготвеното кафе или чај, како најдобра поволност од користењето на филтерот.

Но, филтрите за BWT не се користат само во кујната, туку ја покажуваат својата ефикасност и во бањата: Доколку сакате да го намалите нивото на бигор, тогаш одберете го quick&clean системот за филтрирање на бигор. Благодарение на системот за филтрирање, не постојат знаци на траги од бигор на туш кабините, на плочките инт.

 

 

Домашни апликации

Најдобрата вода за Вашиот дом

Националните снабдувачи на вода, ги снабдуваат домовите со чиста, хигенска вода за пиење.

Меѓутоа, често, одржувањето на системот за снабдувањето со вода е неопходно, каде што прашината и штетните честички, во повеќе делови, како и бигорот, навлегуваат во домашните инсталации. Последиците не само што се непријатни, туку можат да повлечат дополнителни трошоци: од скапи поправки до зголемена потрошувачка на енергија, со затнување на цевки и непријатен бигор на чешма, во бања, туш, итн.

Стандардите за чистотата на вода за пиење се специфицирани во директивите на ЕУ. Меѓу другото се наведува да водата за пиење биде: безбојна, чиста, без мирис и без вкус. Таа исто така мора да биде ослободена од патогени и не смее да има штетни својства.

 

 

Индустрија

BWT Иновации за перфектен квалитет на вода

Должејќи се на природнит облик, водата како што истекува од цевките може единствено ретко да се користи за економски цели во комерцијални или индистриски централи, за високо-квалитетни продукти, или за комунални објекти и болници.

Легалните стандарди и кореспондирачките технолошки барања за третманот на вода се поставуваат пермантентно повисоко. Барањата за квалитет на водата која што се користи, зависно од индустријата, мора да се совпаѓаат со долгорочни и веројдостојни спецификации. Барањата се особено нагласени во лабаратории, фармацевската индустрија, како и во индустријата за храна и пијалоци.

 

 

Филтри за базен

BWT технологијата за базен- Внимателен третман на вода

Хигената на квалитетот на водата е предуслов за безгрижни и релаксирачки часови во базенот. Иако свежо наполнетата вода за пиење е чиста и хигенски беспрекорна, загадувачите како лисја, прашина или првут може во вистинската смисла на зборот да ја оцрнат.

Нашиот добро познат и искусен кадарт во инсталирање на системите за третман на вода- независно од видот на објектот, гарантира на потрошувачот константна, оптимален квалитет на вода за највисоките стандарди на хигена. Верувајте им на експертите за вода во BWT кога станува збор за вашата лична оаза на здравје!

 

 

Хотелиерство, гастрономија и вендинг

Совршена вода- за извонредни достигнувања во хотелиерството и гастрономијата

Најважната употреба на вода во сите нејзини форми ја вклучува хотелиерската индустрија и гастрономијата. Не само во велнес ареата на хотелот или под туш во бањата- при секој поглед, секоја голтка, секој залак доаѓаме во контакт со многу повеќе вода отколку што веруваме.

Доколку водата е во ред- тогаш се и продуктите во ред. Лебот ја задржува својата крцкава кора, градинарскиот зеленчук ја задржува својата апетитна боја и витамини. И по оброкот, садовите за перење со совршена вода обезбедуваат подеднакво совршена чистота.

Постојат соодветни решенија од BWT за секој квалитет на вода за пиење и практично сите барања во однос на чистотата, хигената, оперативната безбедоност, екологијата и економијата. Така, рестораните и хотелиерите можат да ги задоволат високите барања на своите гости: од совршени резултати на миење, до топли пијалоци и од топ класа садови, до хигенски свиленкаста мека вода во базен-широк спектар на BWT производи обезбедува совршено ниво на категорија од пет ѕвезди.